Spela på hästar. Virtuellt

Att spel i telefon och surfplatta blir allt populärare råder det ingen tvekan om och någon som nu vill hoppa på tåget är Svenska Spel via sitt spelbolag ATG som sysslar med travsport – dom har nämligen lanserat en spelapp som gör att man kan uppleva travet från kuskens perspektiv, helt och hållet virtuellt.

I ett pressmeddelande skriver ATG om hur man vill maxa spelarnas spelupplevelse när det kommer till trav, samtidigt som man vill öppna upp travet för en helt ny generation spelare, genom att lansera en ny form av spelapp. Och att man väljer just appform är inte så konstigt. Sedan Apple plockade tillbaka casinonas borttagna appar till App Store, vilket vi tidigare skrivit om, har det dykt upp en hel del nya spelappar från en rad olika aktörer – och däribland även från ATG. I deras app, som man använder med hjälp av appen VR Zone och ett par VR-glasögon, får spelaren se travet ur kuskens perspektiv och eftersom att alla lopp är helt digitala så får man alltså en helt ny upplevelse. Dessutom är ingenting förinspelat utan loppen sker i realtid genom vad man kallar livestreamade travlopp i virtual reality i spelformatet Virtual Racing – och precis som i riktigt trav så satsar spelaren pengar på vilken häst som man hoppas vinna loppet.

Krävs rätt utrustning

Det är inte vem som helst som kan se loppet på detta virtuella sätt dock. Man måste nämligen köpa sig ett par VR-glasögon, ladda hem appen VR Zone och efter det klicka sig till ATGs hemsida. Nedan kan du se en video av hur det kan se ut när man spelar på detta sätt: