Betting – spännande och roligt!

Att satsa pengar eller andra saker på spel i ett vad är ingenting som någon är obekant med skulle vi tro. ”Ska vi slå vad om det?” är en mening man förmodligen både uttalat och fått höra flertalet gånger under vårt liv. Och det hela sträcker sig väldigt långt, från det vardagliga vadet till den mer seriösa bettingen. 

Det börjar kanske ganska smått. Vi slår vad om en femma att den röda bussen kommer innan den blå gör det. Men det kan också handla om att vi satsar en hundring på att vårt favoritlag kommer vinna den där viktiga matchen i kväll. Eller så slår vi vad om att kompisen inte kommer våga gå fram till den där vakten på nattklubben och fråga om han får låna hans snygga hatt. Ja, vadslagning och betting är en stor del av vår vardag, och det är ett väldigt enkelt och roligt sätt att skapa lite mer spänning och action i vår vardag. Betting som man kan göra hos olika spelbolag är något som har vuxit väldigt mycket i popularitet och det har blivit en hel kultur kring just det här att satsa pengar och betta på utgången i en match. När du sätter dig och kollar på en hockeymatch på TV kommer du garanterat att få upp siffror för oddset i rutan, och en av de häftigaste sakerna som finns just nu är att livebetta! Traditionellt sett så funkar det som så att du lägger ditt bet innan matchen eller spelet ens dragits igång, och sedan får du stå ditt kast även om du ser att resultatet snabbt börjar peka åt fel håll. Det som är speciellt med livebettingen är att du under matchen eller spelets gång kan lägga dina bet, eller nya, och få till de oddsen som är aktuella just nu. Där finns det stora möjligheter att tjäna pengar! Ett exempel är Bragden i Berlin, du vet den där fotbollsmatchen där det svenska och tyska landslaget möttes? Sverige låg under med fyra-noll, och tyskarna såg ut att glasklart vinna matchen. Magnus Berglund hade dock inte gett upp hoppet, och han gick in och lade ett bet live, där han satsade på att resultatet skulle bli lika, någonting som för stunden verkade fullkomligt omöjligt och därför gav skyhöga odds. Så när Sverige ryckte i kapp och resultatet blev fyra lika, ja då fick Magnus en stor summa som trillade ner i fickan.

Att tänka på vid betting

Det finns en del saker som är värda att fundera över och ta med i beräkningen när du sätter dig och ska betta. Fundera över följande innan du lägger ett bet:

  • Bettar du med hjärtat eller med hjärnan? Kanske vill du satsa pengar på att ditt favoritlag vinner och du tror stenhårt på dem trots att oddsen för att de ska vinna är riktigt dåliga? Ibland kanske hjärtat får ta och vila.
  • Du kan betta ganska safe eller välja att ta risker. Att välja de som är favoriter ger inte så mycket gånger pengarna, men å andra sidan riskerar du inte att förlora lika mycket pengar som om du bettar på den som är underdog. Mycket att vinna, mycket att förlora eller tvärtom.
  • Se till att göra din research innan för att kunna göra ett så bra bet som möjligt, så du inte missar någon detalj som kan vara helt avgörande för spelets utgång!